Bőrrák szűrése és bőrtumorok kezelése

Bőrrák szűrése és kezelése

Csaknem biztos lehet benne, hogy ha időben a kezdeti stádiumban felismerik rosszindulatú betegségét, az gyógyítható is.

Intézetünk lehetőségei:

  • bőrrák szűrés
  • tanácsadás – hogyan előzhetjük meg egy bőrrák keletkezését?
  • nagy teljesítményű mikroszkópos dermatoszkópja (Fotofinder), melyek segítségével a különböző bőrelváltozások digitálisan rögzíthetők, és a későbbiekben a változásaik a korábbi felvételekkel összehasonlíthatók.
  • Sajnos ma Magyarországon a társadalom biztosítás nem veszi át a bőrrák szűrés költségeit, így a lakosság felelősségtudatán múlik, hogy időben orvoshoz fordul. A bőr legkisebb elváltozásait is 20-70 x-es nagyítással megvizsgálva analizálni tudjuk és csaknem 100 %-os biztonsággal felállítható egy korrekt diagnózis.
  • Amennyiben nem, úgy természetesen a szövet részleges vagy teljes kimetszésével (eltávolításával) egy szövettani vizsgálat Intézetünkben lehetséges.

Bőrrákok kezelési lehetőségei

A bőrrákok kezelési lehetőségei a típustól és a stádiumtól függően

  • külsőleg konzervatív kezelés
  • lézer
  • PDD / PDT  (photodynamiás diagnosztika és terápia)
  • műtéti megoldás

Mi az a Photodynamiás diagnosztika és terápia?

A bőr tumornak bizonyos fajtáit, nem feltétlenül kell operálni, ami szükségszerűen hegesedéssel járna. Ez a módszer különösen érdekes a kritikus helyeken, mint az arcon (arc, szem környéke) ahol a hegek nemkívánatosak. Természetesen gondosan mérlegelve a lehetőségeket fenn áll a lehetősége a photodynamiás terápiának, amely Németországban már 14 éves múltra tekint vissza.

Mi 12 éve foglalkozunk ezzel a terápiával, ca 3000 beteget gyógyítottunk meg, mentettünk meg a műtétektől illetve azok következményeitől. Az eljárás kényelmes, gyakorlatilag fájdalommentes, azt megelőzően szüksége van egy hisztológiai (mikroszkópos) vizsgálatra. Budapesten a mi Intézetünk az egyetlen, amelyik ezzel a módszerrel dolgozik.

Végrehajtása egyszerű, a diagnózis felállítása után lézerrel eltávolítjuk a többnyire elhalt hámszövet részt, de még a bőr nívójában maradunk. Ezután egy speciális fénnyel szemben szenzibilizáló krémet kenünk egy speciális kötés alatt 3 óra időtartamra a kérdéses területre, majd annak eltávolítása után következik a kb. 10 perces besugárzás (nem röntgen, nem lézer) és ezzel a folyamat lezárult. Betegeinket negyedévenként kontrolláljuk, 2 kezelés után az esetek 70-90 %-a hegek nélkül gyógyul, pontosan az esztétikai előnyeit emeljük ki ennek az eljárásnak. Ez egy lehetőség arra, hogy hogyan lehet műtét nélkül biztosan a bőrrákok bizonyos részét gyógyítani.

Leave a reply