Két fontos dologra már most felhívjuk a figyelmét – hogy mindegy, hogy hol és mivel kezelteti a körömgombáját (tehát nem csak nálunk)

A cipők/zoknik folyamatos fertőtlenítése nélkül soha nem fog meggyógyulni a gombás körme, mert a saját cipőjétől, vagy zoknijától naponta visszafertőzi.

 

Ha csak egy köröm a láb öt körme közül érintett, akkor is mind az ötöt kezelni kell /hogy miért? itt megtalálja a választ.   

Házifeladatok

 • A beteg segítsége

  A beteg segítségére rá vagyunk utalva, hiszen amint kilép a kezelés után a rendelőből, az elvégzett kezeléseken és a korábban elmondottakon kívül nincs ráhatásunk a gyógyulásra a következő 2-3 hónap múlva esedékes kontrollig. A javulás – gyógyulás gyorsaságát a beteg is erősen képes befolyásolni.

 • Külsőleg javasolunk

  Külsőleg javasolunk egy krémet vagy egy gyógykörömlakkot, esetleg egy oldatot, amit a használati utasításnak megfelelően naponta vagy hetente kell alkalmazni. Ezeket a szereket kb. negyedévenként változtatjuk, hogy a hatóanyaggal szemben ne alakuljon ki hozzászokás.

 • Cipők folyamatos fertőtlenítése

  Nagy súlyt fektetünk a cipő folyamatos (két felvétel közötti) fertőtlenítésére és az általános higiénés szabályok betartására. Sajnos a körömgombát okozó 8-10 gombatörzs (melyek az összes európai körömgombák 95 százalékát okozzák) nem csak „túlélőművész”, hanem egyetlen érintkezéssel a körömmel képes azon „megkapaszkodni”, ott megmaradni, túlélni és szaporodni.

 • Tájékozódás

  Részletesen olvassa el a cipő fertőtlenítésének fontosságát a „Kezelési módszereink” fejezetben.

Elolvasom

Mi a teendő, ha meg akar gyógyulni

Időpont foglalás

Egyeztessen egy olyan időpontot kollégáinkkal, amikor biztosan el is tud jönni hozzánk.

Konzultáció és kezelés

Az előre egyeztetett időpontban Prof. Dr. Antal Istvánnal konzultál. Megkezdődik a kezelés és a gyógyulás.

Házifeladat elvégzése

A kezelés része, hogy fertőtlenítjük cipőit és új zoknikat kap. De otthon is el kell végezni a házifeladatot!

Időpontot kérek!

Tel: +36 30 219 0100

Email: info@koromgomba.eu