Kezelési módszereink

  • Külsőleges kezeléskrémek, oldatok, gyógykörömlakkok, pedikűr/manikűr, a lábak (kezek) fokozott ápolása (pl. lábfürdők), higiénés szabályok betartása, a körömlemez kíméletes kémiai feloldása.
  • Tablettás, belsőleges kezelés (gombaellenes szerek) –Mérvadó szakirodalmi adatok szerint (Altmeyers Encyclopadie – 22.04.2022) a tablettás kezeléstől legfeljebb 50 % -os gyógyulás várható és az 1-3 év utáni vizsgálatok 5-20 %-os visszaesést, illetve kiújulást mutatnak. Ennek több oka lehet: a betegek hanyagsága, a javasolt higiénés szabályok be nem tartása, a mélyen megbúvó spórák erős ellenállóképessége a gombaellenes tablettával szemben, gyakran a körmök – főleg idős korban – extrém megvastagodása, immunológiai zavarok, a perifériás keringés romlása. Ha a körmök lassan nőnek – és ez főleg idős korban, perifériás keringési zavarban igen gyakori – óvatosnak kell lennünk a tablettás kezeléssel, mert a gyógyulás kilátásai csökkennek
  • Biotin hatóanyagú tabletta és egyéb a szaruanyagcserét javító vitaminok vagy  nyomelemek – ez nem gombaellenes gyógyszer, hanem köröm erősítő.
  • Körmök csiszolása – Ezt mi magunk végezzük minden lézeres kezelés előtt – nem küldjük  lézer előtt pedikűröshöz a beteget Egyrészt fontos a körömlemezek elvékonyítása az ismételt csiszolással, mellyel elősegítjük a lézersugár és a külsőleges gyógyszerek gyorsabb behatolását a körömlemez alá, másrészt eltávolítjuk a gombától érintett szaru részeket természetesen a bennük lévő gombákkal együtt.
  • Körmök kémiai feloldása –   Megvastagodott körmök , gombás is gyorsíthatja a gyógyulást.
  • Lézeres kezelés – mely lényegében külsőleges kezelésnek számít, hiszen úgy állítják be őket, hogy hatásukat csak a kezelés helyén fejtik ki és behatolási mélységük 1-2 mm a körömlemez alatt – fájdalmatlanul és mellékhatásoktól mentesen.

A cipők (zoknik) fertőtlenítése – elvileg egy megelőző eljárás, amivel az újrafertőzést akadályozom meg, de gyakorlatilag a terápia egyik legfontosabb része, hiszen direkt összefüggés van

a köröm „nemmeggyógyulása” és

a cipők  „nemfertőtlenítése” között.

  • A  cipők (és zoknik) fertőtlenítésének fontosságát nem győzzük eléggé hangsúlyozni.  Mindenki számára logikus, hogy ha valakinek évek óta körömgombája van, valamennyi azóta használt cipőjének belsejét gombával megfertőzte. Hiába kezelem szorgalmasan, pénzt, időt nem kímélve a körömgombám, de visszadugom a lábam a fertőzött cipőbe, törvényszerű, hogy a cipőből a körmeim újra fertőződnek. Ezért a valamennyi viselt  cipő következetes fertőtlenítése (két felvétel között) rendkívül fontos. Ne feledjük, hogy a zokni nem véd meg a fertőzéstől, mert a zokni  szövetének hézagai lényegesebben nagyobbak, mint a gombaelemek, amelyek a zoknin könnyedén átjutnak.

    Ha Ön azon betegek közé tartozik, akik évek óta többszöri nekifutással kezelte a körmeit külsőleg és tablettákkal – sikertelenül, nem a kezelés szakszerűtlenségével, vagy az ön szorgalmával volt a baj, hanem a  saját cipőjéből történő visszafertőzés akadályozta meg a gyógyulást. Sajnos erre a lehetőségre korábban nem, vagy alig-alig gondoltak.

Mi a teendő, ha meg akar gyógyulni

Időpont foglalás

Egyeztessen egy olyan időpontot kollégáinkkal, amikor biztosan el is tud jönni hozzánk.

Konzultáció és kezelés

Az előre egyeztetett időpontban Prof. Dr. Antal Istvánnal konzultál. Megkezdődik a kezelés és a gyógyulás.

Házifeladat elvégzése

A kezelés része, hogy fertőtlenítjük cipőit és új zoknikat kap. De otthon is el kell végezni a házifeladatot!

Időpontot kérek!

Tel: +36 30 219 0100

Email: info@koromgomba.eu