Két fontos dologra már most felhívjuk a figyelmét – hogy mindegy, hogy hol és mivel kezelteti a körömgombáját (tehát nem csak nálunk)

A cipők/zoknik folyamatos fertőtlenítése nélkül soha nem fog meggyógyulni a gombás körme, mert a saját cipőjétől, vagy zoknijától naponta visszafertőzi.

 

Ha csak egy köröm a láb öt körme közül gombás, mind az ötöt kezelni kell /hogy miért? itt megtalálja a választ     

A legfontosabb tudnivalók

Közismert, hogy a körömgombától megszabadulni nehéz feladat

Betegnek és orvosnak  a hosszú kezelés alatt  elfogy a türelme,  nincs sikerélményük –  mindketten elveszítik a motivációjukat. A betegek hónapok-évek után újra kezdik, majd megint abbahagyják – és ez így megy éveken át.

Mivel a  körömgomba nem fáj, nem sietnek orvoshoz vele és  mivel közismert, hogy nem , vagy csak ritkán okoz  belső szervi problémákat, tehát nincs komoly szövődménye, főleg nem halálos – gyakran nem is veszik az emberek túl komolyan

Az ember az esetek nagy részében nem azért kezdi el  gyógyíttatni,  hogy egy fertőzés, egy gyulladás a testéből mihamarabb eltünjön,  hanem mert csúnya, szégyelli, nem találja gusztusosnak.

 

És a gomba marad.

Egyrészt sokan nem tudják, hogy lézerrel is lehet a körömgombát kezelni, másrészt a lézernek még most is varázsereje van sokak számára, pedig a lézer nem csodafegyver, hanem egy eszköz, melynek segítségével nagy energiát tudunk bevinni a körömlemez alá kb. fél-egy mm mélységig, ahol legalább 65 °C-ot kell elérnünk ahhoz, hogy a gombákat spóráival együtt elpusztítsuk.

A körömgombát okozó gombatörzsek szaruval táplálkoznak, következésképpen csak ott fordulnak elő, ahol szaru van – gyakorlatilag csak a körömben. A sokezer gombatörzs közül 8-10 olyan  van, melyek az összes európai körömgombáknak a       95 %-át okozzák. Tehát ahol nincs szaru, ott a gomba nem él meg.

Így nyilvánvaló, hogy a körömgombát okozó gombatörzsek az emberi szervezetben sem jutnak mélyebbre – legfeljebb alig valamivel a körömlemez alá.  Belső szervi betegségeket közvetlenül ezért nem okoznak. Kiirtásuk viszont nem könnyű.

A körömgomba meggyógyítása tabletták nélkül is lehetséges és a lézer egyéb külsőleges kezelési módszerekkel kombinálva az esetek nagy százalékában  meggyógyítja a körömgombát. Ha a gyógyulás botladozik és végül mégis tabletták adására kényszerülünk, az a beteg állapotának  gondos mérlegelése után, csakis a beteg beleegyezésével történik.

Terápia - természetesen személyre szabva!

Német Bőrgyógyászati Intézet Körömgomba Ambulanciáján egy u.n. körömgomba menedzsment folyik.

A körömgomba népbetegség. nem kell szégyellni, de kezelni mindenképpen.

Kevesen tudják, hogy a gomba egy gyulladás a szervezetünkben, melyet meg kell szüntetni.

Legalább egy évig (gyakran tovább is) tart a kezelés –  addig, amíg a köröm lenő, gombamentes lesz. Abból induljunk ki, hogy a köröm növekedési sebessége (0,5 – 1  mm/hó) határozza meg a gyógyulás gyorsaságát. Eredményeink 80 % körül mozognak. Hazudnánk, ha azt mondanánk, hogy mindenkit meg tudunk gyógyítani.

Ha  tablettás kezelés szóba jön, megkezdése előtt kérünk egy friss laboratóriumi vizsgálatot, melyet a későbbiek során szükség szerint megismétlünk.

Amennyiben valamilyen  májat érintő problémát találunk, kikérjük a  beteg kezelőorvosának a véleményét is.

Nem jön szóba a tablettás kezelés, ha valaki olyan betegségben szenved, amely kizárja a tabletta szedését (eleve csak három hatóanyag jön szóba), ha valamilyen más betegség miatt olyan gyógyszert kap, amely mellett a gombaellenes tabletták nem adhatók, ha az aktuális máj-laborértékei valamilyen májkárosodásra utalnak, vagy akik bármilyen okból nem szeretnének tablettás kezelésben részesülni. Idős, elesett, keringési zavarral küszködő betegeknél is meggondolandó.

Valójában tehát a körömgombás betegeknek csak egy hányada  részesül(het) tablettás kezelésben.

A mai bőrgyógyászat véleménye szerint az úgynevezett monoterápia nagyon ritkán, de inkább egyáltalán nem használ. Ezért az összes ismert eljárások egyidejű alkalmazása célszerű.

 

Kevesen tudják, hogy a gomba egy gyulladás a szervezetünkben, melyet meg kell szüntetni.

Mi a teendő, ha meg akar gyógyulni

Időpont foglalás

Egyeztessen egy olyan időpontot kollégáinkkal, amikor biztosan el is tud jönni hozzánk.

Konzultáció és kezelés

Az előre egyeztetett időpontban Prof. Dr. Antal Istvánnal konzultál. Megkezdődik a kezelés és a gyógyulás.

Házifeladat elvégzése

A kezelés része, hogy fertőtlenítjük cipőit és új zoknikat kap. De otthon is el kell végezni a házifeladatot!

Időpontot kérek!

Tel: +36 30 219 0100

Email: info@koromgomba.eu