Ha van egy fertőző betegségem, egy gyulladás a szervezetemben, azt meg kell gyógyítani!

A körömgomba népbetegség. nem kell szégyellni, de kezelni mindenképpen.

MINDENKI SZERETNE EGÉSZSÉGES ÉS ESZTÉTIKUS KÖRMÖKET. SOKSZOR KELLEMETLEN LEHET, HA AZ ALÁBBI TÜNETEK EGYIKÉVEL TALÁLKOZUNK :

 

körmünk elszíneződött (nem merünk felvenni nyitott papucsot)

kellemetlen a lábunk szaga annak ellenére, hogy rendszeresen tisztálkodunk

Mi a megoldás?

Egy merőben új technológia – LÉZERES KÖRÖMGOMBA KEZELÉS – de nem mindegy, hogy milyen lézer!

Kik vagyunk?

Német intézet, magas színvonallal és tapasztalattal rendelkező profi team. A németországi tapasztalatok után Magyarországon is körömgomba kezeléssel foglalkozunk.

Orvosigazgató

Prof. Dr. Antal István,

A bőr és nemi betegségek szakorvosa.

Német szakvizsgák: Allergológia.Az orvosi balneológia és klimatológia szakorvosa.

További információt a Rólunk menüpontban olvashat.

Az intézetünk célkitűzése

A korábban diagnosztizált és eddig eredménytelenül kezelt körömgomba megszüntetése egy merőben új megoldással: lézeres körömgomba kezeléssel és a beteg felkészítése az újabb fertőzések megelőzésére.

Mi is a körömgomba?

Krónikus, a kéz és a láb körmeit lassan elpusztító gombafertőzés. Nem gyógyul meg magától és kiterjedhet a bőr egyéb részeire is. Egy fertőző betegségről van szó, ezért – amennyiben a kezelésnek nincs ellenjavallata -, kezelni kell.

A gomba egy élőlény, ami a testünkben élősködik, tápanyaga a szaru.

A leggyakoribb kórokozói a Dermatophytonok: Trychophyton rubrum (84%) majd a Trychphyton mentagrophytes következik. Igen ritkán egyéb gombafajok, mint Epidermophyton floccosum és Microsporum-fajok, penészgombák is előfordulnak, de csak a Trychophytonok által okozott körömgombát nevezzük tinea unguium -nak.

A körömgombák keletkezéséhez praedisponáló (elősegítő) faktorok szükségesek. A leggyakoriabbak az örökletes tényezők mellett az ujjak ereinek és idegeinek megbetegedései (angiopathiak és neuropathiák), szűk cipők viselése, a lábak rossz tartása, az ujjak deformitása, ismételt traumák (pl.: sportnál, cukorbetegség és egyéb anyagcserezavarok).

Miért kell kezelni a körömgombát?

 1. A körömgomba fertőző! Családtagjai és idegenek könnyen megfertőződhetnek, akár a saját lakásában, nyilvános fürdőhelyeken, szaunákban, szállodákban, stb. Önt is megfertőzte valaki, valahol, valamikor! Ugyanígy megfertőzheti Ön is az Önnel kontaktusban álló személyeket, mint a házastársát, gyerekeit, stb.!

 1. A körömgomba mindig progresszív! A fertőzés kiterjedése, illetve továbbterjedése magán a körmön és a további, egyelőre egészséges bőrfelületen csak idő kérdése.

 1. Körömgomba ritkán fordul elő önmagában! Gyakori kísérő jelenség a láb bőrének a megfertőződése, mint például a lábujjak között, vagy a talpon (tinea pedum). A gomba kiterjedése – kiindulva a körömgombából az egészséges bőrre – nagyon is ismeretes és különböző komplikációkhoz vezethet. Az érintett és igen gyakran megvastagodott köröm tulajdonképpen egy „holt anyag”. A köröm alatt gyakran egy üreges rész található, amelyben további kórokozók, mint baktériumok, stb. tanyázhatnak és szaporodhatnak.

 1. A körömgomba különböző komplikációkat okozhat! Nem ritkán kiinduló pontja fájdalmas és nem veszélytelen bakteriális fertőzéseknek, mint például körömágygyulladás (Paronychia) vagy orbánc (Erysipel). Gyakran, szemmel alig vagy egyáltalán nem látható. Mikroszkopikus elváltozások a körömgomba határterületén, a bőrön belépő kapuja lehet a különböző baktériumoknak, mint streptokoccus vagy staphylokoccus.

 1. A körömgomba a lábujjakban perifériás keringési zavart okozhat, sőt az ujjak deformálódásához vezethet! A megvastagodott köröm gyakran nyomási tüneteket okoz a lábujjak bőrén, ami magában hordja a lábujjfekély képződésének veszélyét. A lábujjak és körmök deformitása akár a láb terhelhetőségére is kihatással lehet és a járásnál is nehézséget okozhat.

 1. A körömgomba előrehaladott stádiumban beidegzési zavar folytán érzékelési zavart okozhat! A kérdéses terület zsibbad, sőt érzéketlen lehet, aminek következtében észrevétlenül kicsiny sérülések keletkezhetnek

 1. Súlyosabb esetben egy tervezett operáció ellenjavallatát jelentheti! A láb és boka operációja, különösen ortopédiai operáció előtt, mivel a fertőzés rizikója nagy, a sebész gyakran kénytelen a műtétet elhalasztani és megvárni, amíg a gombát elpusztítják.

 1. A körömgomba megnehezítheti más körömbetegségek felismerhetőségét! Gyakran többszínű (sárga, barna, fekete, esetleg zöld) szinte mindig deformált köröm alatt gyakran rosszindulatú daganatok észrevétlenek maradhatnak. Különösen veszélyes a melanoma, az úgynevezett fekete bőrrák. Sok egyéb mellett ilyen betegség a pikkelysömör (psoriasis), amely a körömgombával gyakran összetéveszthető.

 1. A körömgomba része az úgynevezett diabetesz-láb-szindrómának! A diabétesz (cukorbetegség) már körömgombától függetlenül is ún. mikro- és makrocirkulációs zavarokat okoz a lábujjakban. Ezáltal megkönnyíti a körömgomba kialakulását, a meglévő körömgomba állapotát pedig rohamosan rontja. A gyakran meglévő és a körömgombát kísérő érzékelési zavarok – mint a zsibbadás -, könnyebben lehetővé teszik az apró sebek keletkezését, amelyek további kórokozók megtelepedéséhez vezethetnek.

 1. A körömgomba súlyos esztétikai problémát jelent! A lábak ápolatlannak tűnnek. Gyakori problémát okozhat a társadalmi vagy társasági érintkezésben. A körömgomba nemcsak betegség, hanem szépséghiba is. Fürdő- vagy szauna látogatók körömgombáikkal nem szívesen látott vendégek!

 1. A körömgombát nehéz elrejteni! Pedikűrösök, manikűrösök vagy podológusok nem tudják és nekik nem is szabad a körömgombát kezelni. A körömgomba orvosi kezelése és gyógyítása nem teszi a láb- és kézápolást feleslegessé, sőt kiegészítik egymást.

 1. A körömgomba spontán gyógyulása kizárt.

 1. A körömgomba az egyik leggyakoribb oka a kellemetlen lábszagnak. A körömszaru kémiai felbomlása a gombák által, különböző bűzös, kénes gázok felszabadulásához vezet.

Miért válassza a PinPointe lézeres körömgomba kezelést?

Egy kezelés megöli a gombát a körömben, és meg is gyógyul, ha megakadályozza az újrafertőzést. Ez annyira logikus, hogy  minden betegünk számára érthető – hiszen ez nem csak a körömgombára, hanem valamennyi betegségre érvényes. Ezért rá vagyunk utalva a beteg együttműködésére! Az újrafertőzés legfontosabb forrása a saját cipője, ezért azt rendszeresen sterilizálni kell. Hogyan? Olvassa az interneten a www.ciposterilizator.hu alatt.

A PinPointe Footlaser terápia nem szériakezelés! Minden kontrollvizsgálat önkéntes. Egy esetleges második kezelés benne van az alapárban.

A köröm nem kerül eltávolításra, nem lesz feloldva, mint sok egyéb korábbi metódusoknál. Amint Ön a kezelés után a székből feláll, semmi változást nem lát a körmén, viszont valamennyi gombája elpusztult. A köröm alakját, formáját maga a lézer nem változtatja meg, csupán a csiszolással kell a gombától érintett körömrészeket eltávolítani. Ez a körömlemez  átmeneti deformitásához vezethet. Ez annyira megváltoztathatja a körme formáját, alakját, hogy kezelés után nem tudja a körmeit lakkozni,  illetve nem járhat elől nyitott cipőben.

A várható gyógyulás 80% fölött van

Nem kell hónapokig tablettákat szedni.

A kezelés mellékhatástól teljesen mentes és mivel tablettákat nem kell szedni, azok esetleges mellékhatásai sem károsítják szervezetét.

Nincs szükség vérvételre és laborvizsgálatokra.

A kezelés költségei alacsonyabbak a hagyományos és más magyarországi lézeres körömkezelés költségeinél.

Maga a lézerkezelés időtartama kb. 30 perc, a teljes kezelésé másfél óra.

A kezelés befejezése után semmilyen hátrányos következménnyel vagy korlátozással nem kell számolnia.

Körmeit a kezelés után azonnal lakkozhatja.

 • Mire figyeljen?

  mielőtt kiválasztja, hogy hol kívánja körömgombáját lézerrel kezeltetni
  Bővebben
 • Egyéb börgyógyászati szolgáltatásaink

  Tekintse meg egyéb bőrgyógyászati szolgáltatásainkat.
  Bővebben